Dessert

Appels, rabarber, vanille-ijs en kruidencrumble

Voor 4 personen
2 streekappels om te bakken, 2 smeltende streekappels, citroensap, suiker, 4 rabarberstengels

Crumble
75 g bloem, 150 g bruine suiker, 150 g boter, 75 g hazelnootpoeder, 25 g speculaaskruiden, 2 vellen filodeeg, boter, parelsuiker, honing

Maak een zanddeeg van alle ingrediënten en zet in de oven op 170 graden gedurende ongeveer 18 minuten.

Vanille-ijs
360 g eierdooiers, 240 g suiker, 7,5 dl hoevemelk, 7,5 dl room, 2 vanillestokjes

Maak een crème anglaise, laat een nacht rusten en giet in een Pacojet-kom.

Rabarber
Schil de rabarber en snijd deze in dunne reepjes. Laat ze drogen in de oven op 70° C.

Voor de vulling: bereid een suikersiroop en giet deze warm op de fijngesneden rabarberstelen. Bedek met een deksel en neem van het vuur.

Appels
Snijd de appels klein met een Japanse mandoline. Besprenkel ze met citroensap en bestrooi ze met suiker. Maak er rolletjes van. Zet ze 8 minuten in een oven op 140° C. Maak ook appelrolletjes die u rauw houdt.

Tuiles van filodeeg
Beboter de vellen filodeeg, bestrijk ze met honing met behulp van een penseel en bestrooi ze met fijne parelsuiker. Leg de rabarber, de appels, de crumble, het vanille-ijs en de tuile op het bord.

Comments are closed.