De tot de grote Accor familie behorende Canadese hotelketen Fairmont Hotels & Resorts, een wereldleider in duurzaamheid en een luxe hotelmerk dat zich specifiek inzet voor het milieu, presenteert zijn nieuwste receptenboek met Sustainable Kitchen, Ear ...
Sashimi van langoustines op Latemse wijze
Voor 4 personen 12 mooie langoustines, geroosterde sesamzaadjes, 4 el ponzu, 4 el sesamolie, 6 schaaltjes shiso of andere cress-soorten Bereiding Snij de langoustines in de lengte in twee en verwijder het darmkanaal en andere onzuiverheden. Kni ...
Franse jonge duif met truffelsaus
Voor 4 personen 4 jonge duiven, 20 zwarte truffels, 1 l duivenfond (dit is bruine fond die wordt gemaakt van de karkassen, als alternatief kun je ook een ander gevogeltefond gebruiken), 1 knolselder, 4 stronken grondwitloof, 8 st bimi, 1 butternut pompoen ...
Cannelés bordelais
Voor 4 personen 1 l melk, 6 vanillestokjes, 4 hele eieren, 4 eierdooiers, 500 g bloemsuiker, 200 g bloem, 100 g boter, 2 dl bruine rum, vanille-ijs Bereiding Kook de melk op samen met de opengesneden vanillestokjes, laat zachtjes doorkoken en zet dan aan ...
Geroosterde sint-jakobsschelpen met spitskool & passievrucht
Voor 4 personen 8 sint-jakobsschelpen, 1/2 spitskool, 120 g zeekraal, 1 sjalot, 1 dl monbazillac, 3 passievruchten, 2 dl gevogeltebouillon, 1dl room, Colombokruiden, boekweit, druivenpitolie, zout, peper van de molen, braadboter, kruiden: kervel, oli ...
Lamsrack met bloemkool en opgerolde snijbietbladeren
Voor 4 personen 4 lamsracks, 1 kleine witte bloemkool, 1 kleine paarse bloemkool, rijstazijn, koolrabi, 4 snijbietbladeren, room, 2 dl kalfsfond, 2 dl lamsfond, sjalot, witte wijn, 50 g gekonfijte tomaten Maak bloemkoolconfetti’s, laat blancheren en ...
Appels, rabarber, vanille-ijs en kruidencrumble
Voor 4 personen 2 streekappels om te bakken, 2 smeltende streekappels, citroensap, suiker, 4 rabarberstengels Crumble 75 g bloem, 150 g bruine suiker, 150 g boter, 75 g hazelnootpoeder, 25 g speculaaskruiden, 2 vellen filodeeg, boter, parelsuiker, honing ...
Tartaar van Angus beef met noordzeekrab
Voor 4 personen 320 g rundstartaar 150 g mayonaise 4 kwarteleitjes 50 g gepekelde groenten 100 g noordzeekrab 100 g gefrituurde kappertjes 1 okaknol in fijne schijfjes gel van pickles kruiden en slascheutjes 4 chips van aardappel Bereiding Meng de tartaa ...
Stoofpotje van duinasperges met kabeljauw
Voor 4 personen 600 g kabeljauwhaas 500 g duinasperges 4 ziltige aardappelen 200 g boter 50 g lamsoor 50 g zeekraal gel van duindoornbes ziltige plantjes als afwerking Bereiding Schil de asperges en houd de kopjes apart. Snijd de asperges in schuine stuk ...
Aardbei- hibiscusyoghurt
Voor 4 personen 500 g aardbei 250 g Griekse yoghurt 4 quenelles frambozen-hibiscussorbet 100 g crumble van yoghurtaardbei gel van hibiscus kruiden en bloemetjes Bereiding Snijd 200 g aardbeien in brunoise, en meng 100 g aardbeien met 150 g van de ...