Cook Magazine Dessert

Cannelés bordelais

Voor 4 personen
1 l melk, 6 vanillestokjes, 4 hele eieren, 4 eierdooiers,
500 g bloemsuiker, 200 g bloem, 100 g boter,
2 dl bruine rum, vanille-ijs

Bereiding
Kook de melk op samen met de opengesneden vanillestokjes, laat zachtjes doorkoken en zet dan aan de kant. Klop de eieren, de dooiers, de bloemsuiker en de bloem samen los tot een homogene massa. Giet al roerend de warme melk op het mengsel en klop goed los. Breng de boter aan de kook en voeg de lopende boter al roerend toe aan het beslag. Laat het mengsel gedurende 48 uur trekken in de koelkast. Klop nadien de rum onder het beslag. Verdeel het beslag over ingevette cannelévormen (te koop in de handel of in een speciaalzaak) en bak gedurende een uur af in een voorverwarmde oven van 150°C.

Serveer de cannelés met vanille-ijs.

Comments are closed.