Voorgerecht

Geroosterde sint-jakobsschelpen met spitskool & passievrucht

Voor 4 personen
8 sint-jakobsschelpen, 1/2 spitskool, 120 g zeekraal, 1 sjalot, 1 dl monbazillac, 3 passievruchten, 2 dl gevogeltebouillon, 1dl room, Colombokruiden, boekweit, druivenpitolie, zout, peper van de molen, braadboter, kruiden: kervel, olijfkruid, viooltjes

Saus
Laat de sjalotten tot de helft inkoken met de monbazillac.
Maak nat met de gevogeltebouillon en laat nogmaals tot de helft inkoken. Voeg het sap van de passievruchten en de room toe. Laat indikken tot de gewenste consistentie. Voeg de colombokruiden toe en pas de kruiding aan.

Gepofte boekweit
Giet gezouten kokend water over de boekweit en laat opzwellen op de manier van een tabouleh, laat uitlekken, laat drogen in de oven op 70° C en laat poffen in de gezouten druivenpitolie. Zet opzij.

Spitskool
Laat de spitskool stoven in een beetje boter. Eindig met de zeekraal en zet opzij.

Sint-jakobsschelpen
Rooster de sint-jakobsschelpen, breng op smaak met zout en peper van de molen.

Leg de schelpen in een diep bord. Giet de goed schuimige saus over de spitskool en de zeekraal. Voeg de gebakken sint-jakobsschelpen, de kruidenmengeling en de gepofte boekweit toe.

Comments are closed.