Cook Magazine Voorgerecht

Sashimi van langoustines op Latemse wijze

Voor 4 personen 12 mooie langoustines, geroosterde sesamzaadjes, 4 el ponzu, 4 el sesamolie, 6 schaaltjes shiso of andere cress-soorten Bereiding Snij de langoustines in de lengte in twee en verwijder het darmkanaal en andere onzuiverheden. Kni ...

Cook magazine Hoofdgerecht

Franse jonge duif met truffelsaus

Voor 4 personen 4 jonge duiven, 20 zwarte truffels, 1 l duivenfond (dit is bruine fond die wordt gemaakt van de karkassen, als alternatief kun je ook een ander gevogeltefond gebruiken), 1 knolselder, 4 stronken grondwitloof, 8 st bimi, 1 butternut pompoen ...

Cook Magazine Dessert

Cannelés bordelais

Voor 4 personen 1 l melk, 6 vanillestokjes, 4 hele eieren, 4 eierdooiers, 500 g bloemsuiker, 200 g bloem, 100 g boter, 2 dl bruine rum, vanille-ijs Bereiding Kook de melk op samen met de opengesneden vanillestokjes, laat zachtjes doorkoken en zet dan aan ...

Hoofdgerecht

Lamsrack met bloemkool en opgerolde snijbietbladeren

Voor 4 personen 4 lamsracks, 1 kleine witte bloemkool, 1 kleine paarse bloemkool, rijstazijn, koolrabi, 4 snijbietbladeren, room, 2 dl kalfsfond, 2 dl lamsfond, sjalot, witte wijn, 50 g gekonfijte tomaten Maak bloemkoolconfetti’s, laat blancheren en ...

Dessert

Appels, rabarber, vanille-ijs en kruidencrumble

Voor 4 personen 2 streekappels om te bakken, 2 smeltende streekappels, citroensap, suiker, 4 rabarberstengels Crumble 75 g bloem, 150 g bruine suiker, 150 g boter, 75 g hazelnootpoeder, 25 g speculaaskruiden, 2 vellen filodeeg, boter, parelsuiker, honing ...

Tartaar

Tartaar van Angus beef met ­noordzee­krab

Voor 4 personen 320 g rundstartaar 150 g mayonaise 4 kwarteleitjes 50 g gepekelde groenten 100 g noordzeekrab 100 g gefrituurde kappertjes 1 okaknol in fijne schijfjes gel van pickles kruiden en slascheutjes 4 chips van aardappel Bereiding Meng de tartaa ...

Stoofpotje_kabeljauw

Stoofpotje van duinasperges met kabeljauw

Voor 4 personen 600 g kabeljauwhaas 500 g duinasperges 4 ziltige aardappelen 200 g boter 50 g lamsoor 50 g zeekraal gel van duindoornbes ziltige plantjes als afwerking Bereiding Schil de asperges en houd de kopjes apart. Snijd de asperges in schuine stuk ...