Fairmont - Sustainable Kitchen HD

Fairmont Hotels receptenboek: kook de hele wereld bij je thuis

De tot de grote Accor familie behorende Canadese hotelketen Fairmont Hotels & Resorts, een wereldleider in duurzaamheid en een luxe hotelmerk dat zich specifiek inzet voor het milieu, presenteert zijn nieuwste receptenboek met Sustainable Kitchen, Earth-Friendly Recipes From Fairmont Hotels & Resorts. Met dit nieuwe boek (96 pagina’s) kan je lokale gerechten die men in de Fairmont hotels van over de hele wereld proefde, nog jarenlang thuis bereiden.

Er komen Fairmont-koks aan bod van Londen tot San Francisco, en van Singapore tot Egypte, allen met het streven om meer milieuvriendelijke gewoonten in de keuken te introduceren. Met 38 uitzonderlijke recepten in verschillende categorieën, waaronder drankjes, soepen, hoofdgerechten en desserts, wil de keten ook de nadruk leggen op het minimaliseren van voedselverspilling, naast het optimale gebruik van lokale producten en ingrediënten.

De verschillende recepten en smaken creëren niet alleen een positieve band tussen mensen en de planeet, maar vormen ook een inspiratiebron voor toekomstige reisplannen.

Al meer dan drie decennia zet Fairmont Hotels & Resorts zich in voor de proactieve bescherming van lokale omgevingen via de bekroonde Fairmont Sustainability Partnerships. De aanpak van het iconische merk combineert toonaangevende operationele inspanningen die gericht zijn op het verminderen van de totale impact op de planeet, met vooruitstrevende en innovatieve programma’s ter bevordering van verantwoord toerisme.

De keukens van Fairmont streven er ook naar om energie- en waterverbruik, afval en koolstofuitstoot zoveel mogelijk te verminderen. De culinaire teams smeden nauwe banden met boeren, vissers en producenten in elke gemeenschap, en werken ook met eigen moestuinen, fruitbomen en honingbijenhotels.

Of het nu Summer English Pea Soup, Ahi Poke of Parker House Rolls met Whipped Honey Butter zijn, alle recepten kunnen gemakkelijk thuis worden nagemaakt tijdens de komende feestdagen, en/of tijdens elk seizoen door het gebruik van verse, seizoensgebonden ingrediënten en producten.

De deelnemende chefs zijn:

  • Abdallah Bin Hussein, Executive Chef – Fairmont Maldives Sirru Fen Fushi, Maldives
  • Adam Reson, Chef De Cuisine – Fairmont Pittsburgh, USA
  • Andreas Block, Executive Chef – Fairmont Hotel Vier Jahreszeiten, Germany
  • Anup Pawar, Executive Chef – Fairmont Palm Dubai, United Arab Emirates
  • Bela K. Rieck, Executive Chef – Fairmont Makati, Philippines
  • Bryn McArthur, Executive Chef – Fairmont Grand Del Mar, USA
  • Daegeon (Andre) Lee, Executive Sous-Chef – Fairmont Ambassador Seoul, Korea
  • Daniel Noguera, Executive Chef – Fairmont Mayakoba, Mexico
  • David Viviano, CheF&B – Fairmont Orchid, Hawaii, USA
  • Derek Kelly, Head Chef – Carton House, A Fairmont Managed Hotel, Ireland
  • Emilio Fernandez Gomez, Executive Sous-Chef – Fairmont Royal Palm, Morocco
  • Emin Eminov, Pastry Chef – Fairmont Baku Flame Towers, Azerbaijan
  • Eraj Jayawickrem, Director of Culinary – Fairmont Olympic, USA
  • Ercan Yamanturk, Executive Chef – Fairmont Quasar Istanbul, Turkey
  • Frédéric Gardette, Executive Chef – Fairmont Le Montreux Palace, Switzerland
  • Gaetano Luciani, Chef De Cuisine – Fairmont Bab Al Bahr, United Arab Emirates
  • Georgiy Danilov, Executive Chef – Fairmont Taghazout Bay, Morocco
  • Gerald Quadros, Executive Sous-Chef – The Savoy, A Fairmont Managed Hotel, UK
  • Graeme Little, Executive Chef – Fairmont Austin, USA
  • Hamish Lindsay, Executive Chef – Fairmont Jakarta, Indonesia
  • Hany Mokhtar, Sous-Chef – Fairmont Nile City, Egypt
  • Harris Sakalis, Executive Chef – Fairmont Jasper Park Lodge, Canada
  • Hugo Coudurier, Chef of Le Champlain – Fairmont Le Château Frontenac, Canada
  • Ibrahim Mousa Haswieh, Senior Sous-Chef – Makkah Clock Royal Tower, A Fairmont Managed Hotel, Saudi Arabia
  • Jason Allen, Executive Sous-Chef – Fairmont Scottsdale Princess, USA
  • Jerome Dardillac, Executive Chef – Fairmont Copacabana, Brazil
  • Jiju Paul, Executive Chef – Fairmont Hotel Macdonald, Canada
  • Jordi Rojas Gallardo, Executive Chef – Fairmont Washington DC, USA
  • Juan Cervantes, Executive Sous-Chef – Fairmont San Francisco, USA
  • Juan Velez, Bartender – Fairmont Vancouver Airport, Canada
  • Laurent Smeuiders, Executive Chef – Fairmont Monte Carlo, Monaco
  • Mahmoud Abu Nemeh, Chef De Cuisine – Fairmont Amman, Jordan Mark Brega, Executive Head Chef – Fairmont Windsor Park, UK
  • Mazen Al-Araj, Executive Chef – Fairmont Riyadh, Saudi Arabia
  • Michael Pagnacco, Executive Chef – Fairmont Waterfront, Canada
  • Nicholas Issel, Executive Chef – Fairmont Chateau Lake Louise, Canada
  • Robert Stirrup, Director of Culinary Operations – Fairmont Singapore, Singapore
  • Zaid Khan, Executive Chef – Fairmont Copley Plaza, USA

Voor het volledige receptenboek, surf naar www.fairmont.com/dining

Comments are closed.